Van Kraanven naar Bosrijk

      Geen reacties op Van Kraanven naar Bosrijk

Op zo’n 7 tot 10 minuten lopen van attractiepark de Efteling vinden we vakantiepark Bosrijk. Bosrijk is sinds december 2009 onderdeel van de wereld van de Efteling. Het vakantiepark is 17 hectare groot en beschikt over Dorpshuysen, Boshuysen en appartementen in het Landhuys of Poorthuys. Het vakantiepark beschikt daarmee over 1.550 bedden voor overnachtingen.

Geschiedenis
In 1960 opende in de buurt van de Efteling ‘Het Kraanven’ het bestond uit een camping en 40 bungalows. in 1985 ging het park failliet omdat het te klein en niet rendabel genoeg was. Ruim tien jaar later, in 1997, kwam de Efteling met plannen voor een grootschalig bungalowpark achter het attractiepark met de naam Droomrijk. Door aanhoudende protesten van natuurorganisaties heeft partner Roompot zich in 2004 zich terug getrokken uit het project. De realisatie van Droomrijk was hiermee van de baan.

Ondanks alle tegenslagen rond het project Droomrijk weerhield het de Efteling het er niet van om de plannen van een vakantiepark door te zetten. In de jaren er na zijn gesprekken gevoerd met de natuurorganisaties en zijn hiermee de banden verbeterd. Na overleggen met onder andere Natuur Monumenten en de Brabantse Milieufederatie kwam de Efteling met vakantiepark Bosrijk als alternatief. Waar Droomrijk nog 3.500 bedden had kwamen er bij Bosrijk ‘slechts’ 1.150 bedden, het uiteindelijk vakantiepark werd dus veel minder groot dan met de eerste plannen. Ook heeft de Efteling in ruil voor de bouw van Bosrijk het terrein van het oude Kraanven overgedragen aan Natuurmonumenten.

In het voorjaar van 2007 werden de plannen van Bosrijk concreet en in 2008 is begonnen met de bouw van het vakantiepark. De eerste gasten werden op 11 december 2009 verwelkomd in Bosrijk, gelijk met de Winter Efteling, met de sluiting van de Winter Efteling op 31 januari 2010 sloot Bosrijk ook tijdelijk weer haar deuren. Met begin van het Efteling seizoen op 1 april 2010 ging Bosrijk weer open. De start van het zomerseizoen in 2010 was het begin van een jaarrond openstelling van de Efteling. Hiermee waren ook de mogelijke problemen opgelost van te weinig activiteiten voor de Bosrijk gasten tijdens een winter sluiting van de Efteling.

[wpdevart_youtube]2XVysvm-q1I[/wpdevart_youtube]

©plaetjesmakers.nl


©plaetjesmakers.nl


©plaetjesmakers.nl


©plaetjesmakers.nl


©plaetjesmakers.nl ^ew


©plaetjesmakers.nl ^ew

Reacties

Geef een antwoord