Exclusief: fotoserie kantoortje Gustave Hooghmoed in Baron 1898

Wie wel eens een afdaling in de mijn van Baron 1898 heeft gemaakt is het misschien wel opgevallen dat je tussen het Kleedlokaal en het Loonlokaal langs een paar ramen loopt. Achter deze ramen zit een klein kantoortje verstopt. Dit is het kantoortje van Gustave Hooghmoed: Dé baron die het goud verzamelt.

Wat zonde is is dat de meeste mensen hier snel langs lopen omdat de ploegen in het Loonlokaal meteen worden ingedeeld om daarna de afdaling te kunnen maken. Zo is er dus nauwelijks tijd om even op je gemak naar binnen te loeren. Vaak wordt ploeg B als eerste ingedeeld. De kompels die dus aan de kant bij de ramen staan hebben dus de minste tijd hiervoor.

Wetend dat deze ruimte vól zit met details, maar vrijwel niemand die ziet, is dus erg zonde. Eftelingsestraat.nl geeft jullie daarom de kans alles eens goed te bekijken. Wij mochten van Gustave Hooghmoed bij hoge uitzondering een kijkje nemen in zijn kantoor, onder voorwaarde dat we van het goud en alle andere spullen afbleven.

Zo zien we onder andere dynamiet liggen en verschillende bordjes die dat aangeven. Op zijn bureau liggen verschillende belangrijke papieren. Dit zijn onder andere lijsten met allemaal cijfers erop en een plattegrond van het ondergrondse gangenstelsel.
Ook staat er een groot typemachine met een blanco telegram erin. De gegevens die erop staan zijn: ‘Telegram adres: Gustave H. telefoon No 3’ en ‘Postcheque en Giro 2102’.
In de muur ernaast zit een kluis verborgen. Wij vroegen naar de inhoud ervan maar daarop wilde de baron geen antwoord geven.
Voor het raam staat een telmachine met nog een stapel papierwerk. Verder komen we nog verschillende attributen tegen zoals een helm en lampen van de ‘Efteling Mijnmaatschappij’.

De fotoserie staat hieronder. Klik op een foto in de galerij om ‘m beter te bekijken.

Reacties