Zo namen Efteling-fans afscheid van PandaDroom

      Geen reacties op Zo namen Efteling-fans afscheid van PandaDroom

Vandaag was de laatste voorstelling van de 4D-film PandaDroom. Na 17 jaar wordt de film vervangen en na een verbouwing opent de attractie op 7 december met een nieuwe film onder de naam Fabula. PandaDroom opende op 28 maart en was een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds NL.

Enkele echte PandaDroom-fans zaten vanaf tien uur ’s morgens tot het sluiten van de attractie om acht uur ’s avonds in de filmzaal. Op Facebook was eerder al een evenement aangemaakt om bij de laatste voorstelling mee te zingen met ‘In This Together’. Dit was het themanummer van PandaDroom die te horen was in de voorshow en ingezongen is door Trijntje Oosterhuis.

Het aanwezige personeel deelde voor de laatste voorstelling de songtekst op papier uit. Een bijna volle zaal vol Efteling-fans hebben luidkeels de tune meegezongen. Deze enthousiaste menigte was ook hoorbaar aanwezig bij de laatste voorstelling in de hoofdshow. Na afloop werd er een groot slotapplaus gegeven door de aanwezigen.

Deels was het gebouw van de attractie al gesloten voor de ombouw naar Fabula. Het restaurant, de binnenspeeltuin en de souvenirwinkel waren al eerder niet meer toegankelijk. De nieuwe 4D-film is geproduceerd door de Britse studio Aardman, onder andere bekend van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun het schaap. De effecten van PandaDroom zoals water-, geur- en windeffecten komen ook in de nieuwe film terug. Fabula zal geschikt zijn voor alle leeftijden.

Reacties