Wildwaterbaan Piraña eerder geopend

      Geen reacties op Wildwaterbaan Piraña eerder geopend

Wildwaterbaan Piraña in het Anderrijk is dit jaar eerder geopend na de wintersluiting. Normaal gesproken gaat de attractie eind maart open na een onderhoudsperiode van een paar maanden tijdens de winter.

Echter is de attractie sinds vandaag alweer toegankelijk. Wie een spetterend ritje wil maken in deze verfrissende waterattractie kan dat nu al. Volgens de Efteling was het onderhoud aan de attractie eerder afgerond dan verwacht, daarom is het mogelijk dat bezoekers van het park op deze schrikkeldag al de woeste rivier kunnen trotseren. In de afgelopen weken is de baan weer goed onder handen genomen en flink schoongespoten met een hogedrukspuit.

Schilderwerkzaamheden laten ook dit jaar weer op zich wachten lijkt het. De zogenaamde altaarbeelden, waar bezoekers de waterspuwers langs de baan mee kunnen activeren, zijn al jaren nodig toe aan een grondige schilderbeurt. Dat is sinds de komst van de beelden in voorjaar 2014 niet meer gebeurt. De waterspuwers zelf hebben kort na de plaatsing wél een nieuwe verflaag gekregen, dit omdat de verf snel losliet door het kletterende water.

Ook zijn er momenteel nog werkzaamheden aan de naastgelegen horecalocatie Casa Caracol. Daar wordt het terras grondig aangepakt in verband met houtrot. Hoe lang die werkzaamheden duren is niet bekend.

Het komt niet vaak voor dat de Piraña eerder geopend is na de winterperiode dan De Vliegende Hollander. De achtbaan gaat volgens de planning komende donderdag 5 maart weer open.

Één van de vier altaarbeelden die nodig toe is aan een opknapbeurt.
Reacties