Voorbereidingen Winter Efteling afgerond

      Geen reacties op Voorbereidingen Winter Efteling afgerond

De Efteling is klaar voor de start van de Winter Efteling. Het winterse evenement vindt plaats in de maanden november, december, januari en enkele dagen in februari. Bezoekers kunnen genieten van speciale winterse activiteiten, lekkernijen en entertainment.

In het park staan alle Vreugdevuren al opgesteld. Naast deze winterse kampvuren staan de diverse eetkraampjes al klaar en de feestelijk besneeuwde bomen zorgen als vanouds voor een behaagelijke sfeer.

Nieuw dit jaar zijn kleine besneeuwde boompjes die langs de paden in het gehele park te vinden zijn. Daarnaast zijn er enkele nieuwe decoraties te vinden in het park. De apen op de Apenfontein in Ruigrijk houden voortaan een sneeuwballengevecht en het Winter Efteling Kinderkoor heeft voortaan een nieuw podium, dat enkele bezoekers wellicht nog zullen herkennen van het Stationsplein.

Nieuw dit jaar zijn enkele veranderingen in het IJspaleis. Kinderen hebben voortaan een eigen hoek op de schaatsbaan. Dit gedeelte wordt door middel van bankjes die ingevroren zijn in het ijs afgezonderd van de rest van de schaatsbaan. Daarnaast heeft de horeca in het IJspaleis een verandering ondergaan. Het grotere horecapunt gaat zich nu onder andere richten op Broodjes Unox en er wordt een bar met speciaalbier toegevoegd in een nis van het Paleis.

Het entertainmentprogramma is vrijwel hetzelfde gebleven als afgelopen jaren. De Lichtpuntjes zijn dit jaar te vinden in Ruigrijk, de Muzikanten in Reizenrijk en het Kinderkoor in Marerijk. Nieuw dit jaar is de Harmonie van Drie in Anderrijk en later in het seizoen de Max und Moritz Musiker.

Winterse souvenirs zijn er genoeg te krijgen dit seizoen. Zo krijg je nu bij aankoop van een Broodje Unox Special een blauwe Unoxsjaal met lichteffecten. Bij aankoop van een Chocomel kunnen gasten een gratis warmhoudbeker krijgen. Jokie kerstballen, een Langnek wintertrui, Sprookjesboom kerstboompjes en de winterpin liggen ook naar beschikbaarheid in de winkels.

De Winter Efteling start op 11 november 2019 en eindigt op 2 februari 2020.

Reacties