Video: Persopening Max en Moritz

      Geen reacties op Video: Persopening Max en Moritz

De nieuwste attractie van de Efteling, Max en Moritz, is morgen officieel geopend. Vanaf dan kunnen gasten van het park onbeperkt genieten van de twee familleachtbanen.

Eftelingsestraat.nl was aanwezig bij de persopening en heeft voor jullie een verslag gemaakt. De video is hieronder te bekijken. Onder de video staat nog wat informatie over de attractie.

YouTube player

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de vervanger van de voormalige Bobbaan. In negen maanden tijd is onder andere de Bob weggehaald, het gebied bouwklaar gemaakt, zijn de banen geplaatst en is de omgeving aangepakt.

Dubbele powered coaster
Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop twee treinen in tegengestelde richting rijden en elkaar een paar keer tegenkomen. Deze powered coaster is als attractiesoort nieuw voor de Efteling. De treinen worden elektrisch aangedreven, waardoor de snelheid kan variëren en zwaartekracht geen rol speelt. Bezoekers kiezen voor Max (blauw) of Moritz (groen). Elke baan heeft zijn eigen, spannende beleving met scherpe bochten en versnellingen.

Verhaal
De attractie is gebaseerd op het bekende Duitse beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865 over twee kwajongens. In de Efteling wonen ze in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling, die bijzondere koekoeksklokken maakt. Haar zoons drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Als Frau Schmetterling Max en Moritz voor straf opsluit in haar koekoeksklokkenwerkplaats proberen ze met zelfgebouwde zeepkisten te ontsnappen. Efteling-bezoekers ontsnappen met hen mee!

Reacties