Video: Dit wordt de muziek voor Max en Moritz

      Geen reacties op Video: Dit wordt de muziek voor Max en Moritz

De Efteling heeft weer een nieuwe making of video van Max en Moritz geüpload. In deze ruim zeven minuut durende aflevering nemen we een kijkje bij de opnames van de muziek voor bij de nieuwe achtbaan.

De opnames vinden plaats in de studio van Audiocult onder leiding van onder andere huiscomponist René Merckelbach. Naast de muziek worden onder andere ook stemmen, natuur- en fantasiegeluiden opgenomen.
De muziek wordt een combinatie van Tirol en slapstick volgens ontwerper Robert-Jaap Jansen.

Ook in de karretjes van de twee achtbanen is straks muziek te horen. Aan boord is een eigen geluidsysteem te vinden die ieder een eigen variant van de muziek afspelen. Om te horen of de twee tracks tijdens de rit elkaar niet in de weg zitten qua geluid, werd er getest met twee fietsen met beide een geluidsbox. Aan de hand daarvan werd er het een en ander aangepast.

Ook wordt er verteld over het opnemen van de geluiden voor het scheetkussen-orgel. Dit is één van de interactieve elementen in de wachtrij van de nieuwe attractie. Elk scheetkussen krijgt een eigen toon door middel van een tuba die erbij te horen is.

Bij de attractie zullen straks ook verschillende hoorspellen te horen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld jodelende dorpsbewoners, een boze buurman of Frau Schmetterling. Op een van de beelden in de making of staat de naam ‘buurman rene’. Dit zou erop kunnen wijzen dat René Peters, bekend als Jürgen Freilich in de tijd van de Bobbaan, een stemmetje in sprak voor de nieuwe attractie. Vooralsnog is dat een gerucht.

De nieuwe aflevering van de making of Max en Moritz is hieronder te bekijken.

Reacties