Video: dit was de Oude Tuffer

      Geen reacties op Video: dit was de Oude Tuffer

Gisteren reden de bekende T-Fordjes voor het laatst hun rondjes over het parcours van de Oude Tufferbaan. Na bijna 35 jaar komt hier noodgedwongen een einde aan. Het systeem van deze attractie is verouderd en te duur geworden om nog te onderhouden. Hiervoor wordt de attractie grondig opgeknapt en voorzien van nieuwe techniek en nieuwe voertuigen.

Tekst gaat verder onder de video
[wpdevart_youtube]-1p7ay2mYaM[/wpdevart_youtube]

Bij opening van de attractie op 14 april 1984 bestond de attractie uit 17 gekleurde Fordjes. De laatste tijd waren er nog maar zeven Fordjes over die konden rijden. Dit resulteerde de laatste jaren bij een beetje drukte in lange wachtrijen voor de attractie.

De 17 T-Fordjes van De Oude Tuffer waren uitgevoerd in de kleuren geel, blauw en rood. De persoon rechts voorin van het voertuig kon zelf mee sturen over het parcours. Sinds 2001 waren er op de andere zitplaatsen nep stuurtjes aangebracht.

Vanaf het entreegebouw van De Oude Tuffer slingerde je met de Fordjes door een idyllisch landschap met watertjes waar je via een houten bruggetje overheen reed en met veel groen en gras langs het parcours. Halverwege reed men ook nog dwars door een houten schuurtje heen.

Als het onderhoud is afgelopen op 20 april 2019 kunnen we over het zelfde parcours weer rondjes rijden. Wel zal de attractie dan voorzien zijn van nieuwe autootjes en pick-ups. Langs het parcours zullen ook enkele nieuwe scènes komen. Zelf sturen zal niet meer kunnen, maar daarvoor in de plaats kan er tijdens het rijden geclaxonneerd worden waarop dingen in de nieuwe scènes zullen reageren. Tevens zullen de nieuwe voertuigen muziek aan boord krijgen.

Reacties