Toekomst van Stoomtrein Aagje onzeker

      Geen reacties op Toekomst van Stoomtrein Aagje onzeker

Stoomtrein Aagje is al lange tijd buiten gebruik. Sinds de heropening van het park in mei heeft de trein zich nog niet laten zien. Het gerucht gaat dat de Aagje kapot is. Een woordvoeder van de Efteling laat aan de redactie van Eftelingsestraat.nl weten dat de stoomtrein voorlopig aan de kant zal blijven staan.

Of de trein nog gemaakt kan en zal worden is niet bekend. Over de toekomst van Aagje kan de woordvoerder momenteel nog niks zeggen. Stoomtrein Aagje is gebouwd in 1911 en reed sinds 1969 in de Efteling rond. Het is nog één van de drie Stoomtreinen in de Efteling die de laatste jaren in gebruik zijn geweest.

Ook trein Moortje heeft het even moeilijk. Die heeft momenteel last van een kleine storing. De Efteling hoopt dat deze snel weer zal rijden.

Omdat Aagje voorlopig niet zal rijden is Stoomtrein Trijntje weer van stal gehaald. Deze moest opnieuw gekeurd worden en maakte de afgelopen dagen al verschillende testrondes. Trijntje zal zeer binnenkort in gebruik worden genomen. De capaciteit van de Stoomtrein gaat daarmee weer omhoog.

Trijntje in de remise van de Efteling.
Foto: LinkedIn Hans van den Boogert
Reacties