Symbolica weekoverzicht 13 t/m 19 februari

      Geen reacties op Symbolica weekoverzicht 13 t/m 19 februari

Deze week was er weer genoeg Symbolica nieuws te melden. Zo kregen we derde making-of kregen te zien, meer informatie over het dak en natuurlijk ook nog genoeg bouwwerkzaamheden aan het Paleis der Fantasie.

Voorplein Symbolica
In de Efteling zijn de bouwvakkers deze week begonnen met het bestraten van het voorplein. Een paar dagen was hiervoor het halve plein voor Symbolica en Polles Keuken afgesloten en het pad richting Reizenrijk en Ruigrijk was afgesloten.

Voorplein Symbolica

Deels nieuwe bestrating op het plein

Glas in Lood
Deze week werden ook een paar glas in lood ramen zichtbaar. Deze ramen zitten aan de voorkant van Symbolica in de torens links en rechts naast de ingang. De ramen hebben vanaf het moment dat ze geplaatst zijn wekenlang ingeplakt gezeten.

Glas in lood raam rechts

Glas in lood raam links

Voorzijde Symbolica

Dakdiscussie
Deze week kwam er eindelijk een einde aan de discussie die op diverse fora is gehouden over het dak van het nieuwe Paleis. Volgens sommigen zou het te lelijk en te kaal zijn zo direct naast de Pagode. De Efteling kwam deze week met tekeningen naar buiten hoe het dak eruit gaat komen te zien. Het zal een als een paleistuin gethematiseerd dak worden waar tevens circa 800 zonnepanelen in verwerkt zullen worden.

Huidige situatie dak

Gethematiseerd dak bij Symbolica

Gethematiseerd dak bij Symbolica

Concept-art van Symbolica

Concept-art van Symbolica

Derde Making-of Symbolica
[wpdevart_youtube]DdOhjRx_MOk[/wpdevart_youtube]

Reacties

Geef een reactie