Steeds meer oude Efteling decoraties op dienstencentrum

      Geen reacties op Steeds meer oude Efteling decoraties op dienstencentrum

Het dienstencentrum van de Efteling lijkt tegenwoordig te dienen als opslagplaats voor diverse (oude) attributen. De wat grotere decoraties die de Efteling (tijdelijk) niet meer gebruikt worden op de parkeerplaats van het dienstencentrum gestald.

Na de sluiting van bootjesmolen Polka Marina werd de grote walvis met één of meerdere bootjes uit de attractie daar bewaard. De Efteling zelf weet nog niet precies wat ze met het beeld van de walvis aanmoeten. Vandaar dat deze na ruim 10 maanden nog altijd op dezelfde plek staat te wachten op een eventuele nieuwe toekomst.

Met de sluiting van Monsieur Cannibale zijn er weer nieuwe attributen bijgekomen. Zo hebben de overgebleven 11 kookpotten, de houten kist en nog wat kleinere decoraties inmiddels ook een plekje op het terrein gekregen. De kannibaal zelf stond daar ook voor korte tijd. Inmiddels is deze naar een andere bestemming gebracht.

Ook andere spullen zoals de schommelbank van de Droomvlucht elfjes, welke afgelopen zomer is gebruikt, staat op het dienstencentrum.

Het Dienstencentrum is het gebied achter Carnaval Festival en Vogel Rok en omvat diverse kantoren, werkplaatsen en een parkeerterrein voor personeel. Met de komst van het coronavirus moest een deel van dat parkeerterrein vorig jaar wijken voor de verlengde wachtrij van Carnaval Festival. Van de wachtrij zijn ook deze foto’s gemaakt.

Reacties