Spookslot moet plaatsmaken voor nieuwe attractie

      Geen reacties op Spookslot moet plaatsmaken voor nieuwe attractie

Het Spookslot in de Efteling gaat na de zomer verdwijnen. In een interview met Brabants Dagblad geeft directeur van de Efteling, Fons Jurgens, aan dat het verourderde spookkasteel plaats moet gaan maken voor een nieuwe overdekte attractie ter waarde van 25 miljoen euro.

Door de coronajaren hebben ertoe geleidt dat de uitbreiding naast het Efteling Hotel voorlopig nog op de wenslijst staan. “We hebben nu geen geld om die grote slag te slaan, dus kiezen we voor iets anders. Dit is ook een grote investering, maar wel een noodzakelijke. Want Spookslot was, laten we eerlijk zijn, misschien tien jaar geleden al niet meer van deze tijd. Maar afscheid nemen van deze icoon is moeilijk. Dat doen we met pijn in het hart”, aldus Fons Jurgens in gesprek met het Brabants Dagblad.

Volgens Jurgens is het Spookslot momenteel de slechtst gewaardeerde attractie van het park. Tot en met de zomer kunnen bezoekers nog genieten van het Spookslot. Vanaf 2024 moet er op deze plek een nieuwe overdekte attractie verrijzen, welke gaat passen binnen een themagebied.

Bron: Brabants Dagblad

Reacties