Sloop Spookslot nu echt begonnen

      Geen reacties op Sloop Spookslot nu echt begonnen

Na weken van voorbereiding zijn vanaf vandaag de echte sloopwerkzaamheden gestart aan het Spookslot. De tunnel aan de zijkant van het slot waar de bezoekers onderdoor konden lopen is vandaag geheel gesloopt. Deze Spookslottunnel was een vrij eenvoudig bouwwerk tegen het Spooklsot aan. Met de sloop van deze tunnel is er meer ruimte vrij gekomen om met grotere voertuigen rond het slot te kunnen rijden.

Het Spookslot sloot op zondag 4 september voorgoed haar deuren voor de bezoekers van de Efteling. Vanaf dat moment is de Efteling begonnen met meerdere onderdelen van de show veilig te stellen door deze te verwijderen en op te slaan in een magazijn. Enkele oude poppen uit het Spookslot zijn sinds kort ook te zien in het Efteling Museum die te vinden is op het Anton Pieckplein in het park.

Uiteindelijk moet er op de locatie van het oude Spookslot een nieuw themagebied verrijzen waarin het thema griezelen terugkomt. De nieuwe attractie met de naam Danse Macabre en de bijbehorende horeca en souvenirwinkel open in 2024.

Reacties