Reportage: eerste metingen voor uitbreidingen Efteling gestart

      1 reactie op Reportage: eerste metingen voor uitbreidingen Efteling gestart

De eerste tekenen voor het mogelijk maken van de toekomstige uitbreidingsplannen van de Efteling zijn inmiddels goed te zien. Langs de Horst en in de bossen van de door Eftelingfans ‘Strookrijk’ genoemd zijn de eerste piketpaaltjes gespot. Deze houten paaltjes, geplaatst door landmeters, markeren het nieuwe fietspad wat straks langs de nieuwe parkgrenzen van de Efteling zal gaan lopen.
Tekst gaat verder onder de foto.

(Rode lijn zal de nieuwe weg worden)

Omleggen van de Horst
Om de uitbreidingen van de Efteling mogelijk te maken moet een deel van de huidige weg langs de Efteling opgeofferd worden. Om lokaal verkeer toch mogelijk te maken zal er straks een nieuwe weg lopen vanaf de Eftelingsestraat langs de N261 die ongeveer ter hoogte van het Efteling Hotel weer op de oude Horst terugkomt.

Fotopunt 1: rechts de ingang van het Efteling Hotel, links de aansluiting van het de nieuwe weg.

Fotopunt 5: rechts het huidige fietspad naar fietsbrug over de N261 en straks onderdeel van de nieuwe weg. Het grasveld aan de overkant en de weg ernaast zullen verdwijnen voor de uitbreiding van de Efteling.

Fotopunt 5: recht vooruit de huidige parkgrens in de hoek van de Python. De Eftelingsestraat loopt erlangs. De Horst loopt hier van links naar rechts, het rechterdeel zal komen te vervallen.

Snelfietsroute F261
Onderdeel van de nieuwe weg gaat een snelfietsroute tussen Tilburg en Waalwijk worden. Het plan is dat hiervoor ook een fietstunnel komt langs het Efteling Hotel, onder de huidige afslagen van de N261 naar de Efteling. Fietsers gaan straks dus rechtdoor en hoeven niet meer over de weg tussen het Efteling Hotel en het park. De kosten van deze fietstunnel zijn 4 miljoen euro.

Fotopunt 2: langs de N261 zal straks de nieuwe weg met de snelfietsroute komen te liggen. Hier direct naast de nieuwe parkgrenzen van de Efteling.

Fotopunt 2: uitmeten van de nieuwe weg

Fotopunt 2: uitmeten van de nieuwe weg

Fotopunt 2: uitmeten van de nieuwe weg

Uitbreiding van het pretpark
Zodra de onderzoeken en rapportage rond zijn kan het echte uitbreiden van de Efteling beginnen. Het wachten is dan op de eerste bouwvergunningen. De weilanden op de uitbreidingslocatie ter hoogte van de Python zullen straks waarschijnlijk als eerste gebruikt gaan worden voor nieuwe attracties (binnen de blauwe lijnen van de eerste foto). Wat deze attracties zullen gaan worden is nog niet bekend, maar volgens geruchten zal het onder andere gaan om een heftige achtbaan.

Fotopunt 4: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Fotopunt 4: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Fotopunt 2: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Fotopunt 3: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Fotopunt 3: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Fotopunt 5: de waarschijnlijke locatie voor nieuwe attracties.

Bekijk hieronder nog een korte video waarin alles nog even duidelijk te zien is:
(Bekijken op volledig scherm is aangeraden)

[wpdevart_youtube]xEQExqinxpM[/wpdevart_youtube]

Reacties