Overzicht: de Efteling is weer open, dit is er nieuw

De Efteling is na een sluiting van bijna een half jaar vandaag weer geopend voor bezoekers. Liefhebbers en dagbezoekers kunnen weer in het park terecht om te genieten van de natuur, attracties en horeca. Wie beter kijkt merkt een aantal nieuwigheden en aanpassingen in de Wereld vol Wonderen. Onder het artikel is een collage van foto’s te zien.

Bäckerei Krümel
Allereerst is te zien dat de bouw van Bäckerei Krümel al aardig gevorderd is. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de contouren van het gebouw. De eerste stenen zijn inmiddels gelegd. Het nieuwe horecapunt is de laatste toevoeging aan het Max en Moritzplein, wat straks een themagebied gaat vormen.

Speelbos NEST!
De bouw van het nieuwe inclusieve Speelbos NEST! is bijna gereed voor opening. Te zien is dat veel decoraties al geplaatst is en dat er momenteel de laatste puntjes op de ‘i’ wordt gezet. Wat opvalt is dat de perkamentrol die vroeger de ingang van het Avonturendoolhof sierde nu te vinden is bij de ingang van NEST!.

Dubbele Laan
Aan de Dubbele Laan is een nieuwe verwijzing naar het Anton Pieck Plein geplaatst. Een in Pieckse kleuren geschilderde bord toont twee advertenties van enkele horecaspecials die te krijgen zijn op het plein. Het bord is afgewerkt met een fraaie schets van het Anton Pieck Plein in Pieckse stijl. Het bord kan worden vergeleken met het advertentiebord dat te zien is richting het Max en Moritz Plein.

Ruigrijkplein
Het Ruigrijkplein is een stuk leger geworden. Op de plek waar voorheen de Polka Marina lag is nu een terras te vinden. Ook de plantenbakken die aanwezig waren zijn gesloopt. Of er nog verdere aankleding komt is nog niet bekend.

Monsieur Cannibale
Bij Monsieur Cannibale valt op dat één van de kookpotten vervangen is door een kist. Wat hiervan de bedoeling is, is nog niet duidelijk. Wel was enkele weken geleden de missende kookpot te zien op het LEM-terrein.

Nieuw verkooppunt: ‘D’n Blikvanger’
Nieuw in de Efteling is het verkooppunt ‘D’n Blikvanger’. Dit verkooppunt is te vinden aan het Dwarrelplein. Hier kunnen bezoekers terecht voor foto’s en souvenirs. Wanneer bezoekers een foto kunnen kopen die in de Efteling gemaakt is. Zo staat er bijvoorbeeld nu ook een fotograaf bij het ‘ontmoet en begroet-momentje’ in de kiosk op het Dwarrelplein.

Pratende Pardoes
Nieuw sinds de heropening is dat ’s morgens, wanneer Pardoes de bezoekers toezwaait op het balkon van Het Huis van de Vijf Zintuigen, ook kan praten. Soms is de stem van de vrolijke Tovernar te horen die bezoekers welkom heet, gepaard met de gebruikelijke twinkeleffecten.

Reacties