Onderhoudswerkzaamheden Joris en de Draak afgerond

      Geen reacties op Onderhoudswerkzaamheden Joris en de Draak afgerond

Het onderhoud bij Joris en de Draak is deze week afgerond. Gedurende de korte onderhoudsperiode zijn er een aantal kleine veranderingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe ingang gecreëerd voor mindervalide gasten, de remise is geheel overdekt en de netten in het stationsgebouw zijn verdwenen.

Bezoekers die via de faciliteiteningang de attractie willen bezoeken hoeven niet meer door het drukke uitgangsgangetje te lopen. De faciliteiteningang is voortaan te bereiken via de hoofdingang. Vrij snel na het betreden van de wachtrij bevindt zich aan de rechterkant een splitsing waar bezoekers zich richting de faciliteiteiteningang kunnen begeven.

In het stationsgebouw zijn de netten verwijdert die voor bescherming moesten zorgen van de diverse decoratieve middeleeuwse attributen. Deze bescherming is waarschijnlijk niet meer nodig omdat bezoekers bagage sinds vorig jaar mee moeten nemen de treinen in. Hierdoor hoeft er minder op het station achter te blijven.

De remise bij de remsecties heeft ook een verandering ondergaan. Bezoekers van Joris en de Draak rijden voortaan door een dichte remise heen in plaats van een enkel overkapte remise. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de treinen beter beschut zijn tegen weersomstandigheden.

Wanneer de treinen een broodnodige onderhoudsbeurt krijgen is nog niet bekend. Al maanden begeven de treinen zich in een dermate slechte staat dat de zittingen op enkele plekken met tape zijn hersteld.

Reacties