Onderhoud bij de Fakir, paleis is uitgepakt.

      Geen reacties op Onderhoud bij de Fakir, paleis is uitgepakt.

Al vanaf 4 september j.l. is de Efteling druk bezig met het onderhoud aan het sprookje van ‘De Tuinman en de Fakir’. De Efteling neemt het oppoetsen van de parel bij dit sprookje ook weer zeer serieus. Zo worden alle tulpen en de bijbehorende techniek vervangen en is het complete paleis gerestaureerd.

Lange tijd was het volledige tafereel gehuld onder witte zeilen en steigers. De bouwvakkers kunnen hierdoor zonder last te hebben van de weersinvloeden makkelijk doorwerken. Hierdoor was wel het volgen van de vooruitgang van het onderhoud nagenoeg onmogelijk voor ons. Met nog maar twee weken te gaan tot het einde van het onderhoud zijn vandaag de zeilen verdwenen en kunnen we eindelijk weer een blik werpen op het paleis.

[irp posts=”3529″ name=”Foto’s: Efteling gehuld onder een wit sneeuwdek”]

Het complete gebouw is schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet. Alle oude tulpen zijn verwijderd en de eerste nieuwe tulpen staan al weer klaar. Op de foto’s is aan de rechterkant van het paleis al de eerste Fakir met fluit te zien. Vanaf zaterdag 23 december moet het sprookje weer als vanouds te bewonderen zijn voor alle bezoekers van de Efteling.

[wpdevart_youtube]qMgYqDNDYmY[/wpdevart_youtube]

Het verschil is goed te zien:

Reacties