Nieuwe sprookjesmusical ‘De Sprookjessprokkelaar’

      Geen reacties op Nieuwe sprookjesmusical ‘De Sprookjessprokkelaar’

Komend najaar komt er in het Efteling Theater een nieuwe sprookjesmusical op de planken te staan. De nieuwe musical gaat over de Sprookjessprokkelaar. Hiermee is ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ de 15e musical van Efteling Theaterproducties.

De nieuwe musical is gebaseerd op het boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ van Paul van Loon en Prinses Laurentien. De Sprookjessprokkelaar is een wijze oude man die uit takjes en twijgjes verhalen verteld. Het boek werd in 2014 uitgebracht. Tegelijk met het uitbrengen van het boek maakten bezoekers voor het eerst kennis met de Sprookjessprokkelaar in hoogst eigen persoon. De Sprookjessprokkelaar verteld in het park verhalen aan bezoekers, sinds de zomer van vorig jaar in een eigen prieeltje.

De musical draait om de 12-jarige Sterre die aan de rand van een bos woont, samen met haar opa. Op een dag is haar enige boek helemaal stukgelezen. Haar opa wijst haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Achter de juiste deur wachten eindeloos veel verhalen die verteld moeten worden. Lukt het Sterre om de juiste deur te vinden? De musical wordt een show met dans, zang, acrobatiek en muziek.

De Efteling gaat speciaal voor deze musical op zoek naar 450 opa’s en oma’s die graag met hun kleinkinderen een eenmalige rol in de musical willen spelen. Bij de sprookjesmusicals Klaas Vaak, Pinokkio en de Gelaarsde Kat speelden al eerder kinderen een eenmalige rol in de show.

Reacties

Geef een reactie