Nieuwe rondweg om de Efteling krijgt vorm

      Geen reacties op Nieuwe rondweg om de Efteling krijgt vorm

Om toekomstige uitbreidingen van De Efteling mogelijk te maken wordt er een weg ten oosten van het pretpark verlegt. De huidige weg die langs het park loopt ter hoogte van de Python tot aan het Efteling Hotel komt hiermee te vervallen. Hierdoor is er ruimte om in de toekomst het pretpark richting deze kant groter te maken.

De verlegde Horst loopt ter hoogte van de Python richten autoweg N261 en loopt vanaf daar tot aan het Efteling Hotel parallel aan deze autoweg. Bij het Hotel kunnen fieters rechtdoor door een tunnel om zo de drukke kruising veilig te kunnen passeren. Auto’s rijden om het hotel heen en komen het laatste stukje terug om de oude weg om daar de Europalaan te kruisen.

Bij het aanleggen van de nieuwe weg wordt het gedeelte voor fietsers uitgevoerd als de snelfietstroute F261. Deze prettige, snelle fietsverbinding wordt breder dan een standaardfietspad, met rood en voorrang op het andere verkeer.

Planning
Vanaf 15 april tot 1 mei is het fietspad Eftelingsestraat afgesloten. Op 30 april tot en met woensdag ochtend 1 mei is de aansluiting van de bestaande Horst op de Europalaan voor al het verkeer afgesloten om de nieuwe aansluiting gereed te maken. Vanaf woensdag 1 mei gaat het fietspad van de Eftelingsestraat en ook de verlegde Horst open voor verkeer. De fietstunnel is dan nog niet open, maar fietsers kunnen al wel vanuit de Eftelingsestraat over het nieuwe fietspad rijden tot aan de tunnel. Daarna fietsen ze ter hoogte van het Efteling Hotel tijdelijk over het nieuw aangelegde fietspad. Op maandag 3 juni gaat het gehele fietspad inclusief tunnel open.

Reacties