Niet alle attracties open tijdens testdag in de Efteling

      Geen reacties op Niet alle attracties open tijdens testdag in de Efteling

Tijdens de testdag in de Efteling op 24 april zullen niet alle attracties open zijn. In een mail van de Efteling aan abonnementhouders staat dat er per parkdeel beperkte attracties open zullen zijn.

In Anderrijk zijn Max & Moritz en Spookslot geopend. In Ruigrijk alle attracties behalve Joris en de Draak en de Traptreintjes. In Marerijk is het Sprookjesbos geopend en in het Fantasierijk Symbolica. Van de attracties in Reizenrijk zal alleen de Pagode in bedrijf zijn.

Alle overige attracties, waaronder de Piraña, Fata Morgana, Carnaval Festival, Monsieur Cannibale, Droomvlucht, Villa Volta en nog meer, zullen tijdens deze dag nog gesloten blijven. De reden van het beperkte aanbod legt de Efteling uit in de mail. “Bij deze realistische situatie geldt dat er juist ook wachtrijen moeten staan. Dit is namelijk onderdeel van het experiment. Niet alle attracties draaien daarom op de volledige capaciteit.”

De testdag in de Efteling is een onderdeel van FieldLab Evenementen. Testdagen van FieldLab staan los van de pilots met toegangstesten vanuit het kabinet. Het grote verschil tussen die twee is dat bij de pilots vanuit het kabinet alle coronamaatregelen nog gelden, zoals de 1,5 meter afstand, terwijl deze bij de FieldLab evenementen grotendeels komen te vervallen.

“Veel maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, worden deze dag losgelaten. Dit geldt zodra je door de kaartcontrole bent, vóór de kaartcontrole geldt 1,5 meter afstand dus nog wel. De bebording en aanwijzingen op de vloer in het park zijn nog wel aanwezig maar kunnen dus in het kader van het experiment worden genegeerd.”

Een grote voorwaarde om die dag naar de Efteling te mogen is dat iedereen (inclusief personeel) zich vooraf moet laten testen op corona en alleen naar binnen mag met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Ook worden bezoekers gevraagd om zich achteraf te laten testen op de vijfde dag na het bezoek aan de Efteling.

Abonnementhouders van het park kunnen vanaf maandag 19 april in de loop van de ochtend een reservering maken via de Efteling website.

Reacties