Mogelijk in april pilot met toegangstesten bij attractieparken

Het kabinet is van plan om komende maand tienduizenden Nederlanders deel te laten nemen aan pilots met toegangstesten, waar ook attractieparken onder zullen vallen. Dat blijkt uit interne stukken in handen van RTL-Nieuws.

In april zou meer bekend worden wat de locaties zullen gaan worden. Het doel is dat een eventuele heropening met toegangstesten zo makkelijker gerealiseerd kan worden en mogelijk in mei al haalbaar is.

De Efteling laat in een reactie aan Eftelingsestraat.nl weten dat het attractiepark graag weer wil openen op een veilige manier en dat er met meerdere partijen gekeken wordt op welke manier dit kan. “Op dit moment is niets daarvan definitief. Dus het is voor ons nog even afwachten”, aldus een woordvoerder van de Efteling.

RTL-Nieuws benadrukt dat het om conceptstukken gaat. Het is dus nog niet vastgesteld dat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Efteling-directeur Fons Jurgens gaf al eerder in gesprek met Brabants Dagblad aan geen voorstander te zijn van een zogenaamd vaccinatiepaspoort of verplicht negatief testbewijs: “We kunnen wat ons betreft ook zonder, maar als het moet, dan doen we het.”

Reacties