Miljoenen verlies voor Efteling in 2020

      Geen reacties op Miljoenen verlies voor Efteling in 2020

2020 was een bijzonder jaar voor de Efteling. De poorten van het park openden in 2010 om nooit meer te hoeven sluiten, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Afgelopen jaar moest het attractiepark totaal bijna veertien weken gesloten blijven. Dat zorgde voor een verlies van zo’n zeventien miljoen euro.

Geen prijsstijging entreetickets
Ondanks het verlies gaat dit jaar de entreeprijs voor losse tickets tot het park niet omhoog. Tevens blijven de prijzen voor Efteling abonnementen gelijk blijven aan de tarieven van 2020. Volgens directeur Fons Jurgens heeft dat te maken met het feit dat veel abonnementhouders het park trouw zijn gebleven tijdens de moeilijke periodes.

Toch investeringen
Het verlies voor het park heeft ook z’n gevolgen gehad voor verschillende projecten. Slechts dertig procent van de geplande investeringen is doorgegaan. De redenen voor de projecten die wél zijn doorgegaan is dat het personeel van de Efteling daarmee aan het werk kon worden gehouden of omdat het park contractuele verplichtingen heeft.

Komende projecten
De aangekondigde projecten zullen vooralsnog wel doorgaan. Momenteel wordt er gewerkt aan de verbouwing van alle comfortkamers in het Efteling Hotel. Deze kunnen in maart weer in gebruik worden genomen. Ook de bouw van ‘Nest!’, het nieuwe speelbos in Ruigrijk, zal doorgaan. De opening van de attractie staat gepland voor komende zomer. Aan het einde van dit jaar verwacht de Efteling de nieuwe ambachtelijke bakkerij ‘Bäckerei Krümel’ aan het Max & Moritz Plein te openen.

Reacties