Is dit de openingsdatum van de nieuwe Efteling achtbaan Max en Moritz?

      Geen reacties op Is dit de openingsdatum van de nieuwe Efteling achtbaan Max en Moritz?

In de Efteling wordt met man en macht gewerkt aan de dubbele familie-achtbaan Max & Moritz. Dit moet de vervangende attractie worden voor De Bob die op 1 september 2019 voorgoed sloot.
Ondanks dat de Efteling nog geen openingsdatum heeft gecommuniceerd denken wij te weten wanneer Max en Moritz zal openen.

Deze winter treden op het Steenbokplein de Max en Moritz Musiker op. Dit muzikale trio staat helemaal in het teken van de nieuw te openen dubbele achtbaan. Tijdens deze act wordt ook de grootste hint weg gegeven voor de opening van de achtbaan. Aan het einde van het optreden wordt gerefereerd naar april 2020 om ook de race van Max en Moritz te kunnen beleven.

Op 4 april 1985 opende op de zelfde locatie bobslee-achtbaan De Bob. Hoe mooi zou het zijn om precies 35 jaar later de opvolger van deze iconische achtbaan te openen.

Daarnaast is er nog iets bijzonder aan de datum van 4 april. Toevallig is dit ook de datum dat in 1865 voor het eerst het verhaal van de twee kwajongens is gepubliceerd door Wilhelm Busch. Hij maakte tekeningen van deze twee broertjes aangevuld met stukjes rijmend tekst.

Vanuit de Efteling is nog geen openingsdatum bekend gemaakt en zijn er nog heel veel bouwwerkzaamheden nodig om alles af te krijgen. Hoewel dus nog in feite alle dagen tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 als openingsdag mogelijk zijn staat zaterdag 4 april 2020 bij ons al rood omcirkeld om vrij te houden voor de opening van Max en Moritz.

Reacties