Grote renovatie Efteling Hotel: meubilair krijgt tweede leven

      Geen reacties op Grote renovatie Efteling Hotel: meubilair krijgt tweede leven

Het Efteling Hotel, geopend in 1992, ondergaat begin 2021 een grote renovatie. De thematisering, het meubilair en het sanitair worden compleet aangepast om weer mee te kunnen in de huidige tijd. In 2011 is het interieur van de 98 comfort kamers en 4 junior suites voor het laatst aangepakt, voor het sanitair is dit nog langer geleden. Tijdens de renovatie worden er twee comfort kamers toegevoegd, waardoor het Efteling Hotel straks precies 100 van deze kamers heeft. De renovatie start op 4 januari en duurt tot 8 maart.

Met deze geplande aanpassingen zorgen we ervoor dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft. In alles wat de Efteling doet staat duurzaamheid centraal en het was dan ook een belangrijke voorwaarde om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in onze gemeente kan worden hergebruikt

Nicole Scheffers, directeur Hotels & Resorts Efteling

Tweede leven
Het oude meubilair wordt door de Efteling aangeboden aan De Spullenbank. Dit is een kringloopwinkel voor de inwoners van gemeente Loon op Zand en onderdeel van ‘Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand’. Bij de Spullenbank worden normaliter meubilair en (woon)accessoires aangeboden, maar ook kleding en schoenen.

“Wij zijn afhankelijk van subsidies van de gemeente en donaties van particulieren en bedrijven. Deze unieke donatie van de Efteling gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten”, vertelt Henk van Komen, voorzitter Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand. “Dat maakt ons ontzettend blij. De opbrengsten van de verkoop in onze Spullenbank gaan naar de Voedselbank en andere (lokale) goede doelen.”

Wegdromen onder een sterrenhemel
Het Efteling Hotel opende in 1992 met 122 kamers (450 bedden), waaronder 98 comfortkamers, 4 Junior Suites en 20 betoverende themasuites. De nieuwe hotelkamers worden kamers om in weg te dromen. De kleuren, materialen en elementen geven het gevoel van zweven tussen de wolken en onder een sterrenhemel. Het worden warme, huiselijke en romantische familiekamers, waar overnachten met het hele gezin mogelijk blijft. Naast de hotelkamers worden ook alle gangen en liften compleet gerenoveerd en passend gemaakt bij de nieuwe inrichting van de hotelkamers.

Reacties