Groot onderhoud voor Kabouterdorp dit najaar

      Geen reacties op Groot onderhoud voor Kabouterdorp dit najaar

Dit najaar staat er veel onderhoud gepland voor verschillende attracties in de Efteling. Zo ook in het Sprookjesbos voor het Kabouterdorp, waar in de komende dertien weken de drie grotere kabouterhuisjes grondig onder handen worden genomen.

De paddenstoelenhuisjes kregen last van verstoppingen, slijtages en lekkages doordat ze al jaren in weer en wind staan in het bos. Onder andere gevels, daken, houtconstructie, deuren, kozijnen en het stucwerk worden nagekeken en als het nodig is vervangen, zodat het allemaal weer jaren meekan. Ook de binnen- en buitenverlichting wordt vervangen, evenals het verfwerk, dat weer mooi wordt opgeschilderd.

Het wandelpad dat door het dorp loopt zal toegankelijk blijven voor bezoekers zodat iedereen de reguliere route door het bos kan blijven lopen. Een vakkundig team zal de komende periode hard werken om ervoor te zorgen dat eind november alles klaar is en de bezoekers, groot en klein, het sprookjes weer kunnen bewonderen.

[irp posts=”4943″ name=”Veel attracties gesloten voor onderhoud komend najaar”]

De kleine paddenstoelengroep blijft vooralsnog een kijktafereeltje. Die paddenstoelen, waar kinderen doorheen konden lopen, werden vorig jaar in het najaar onverwachts afgesloten. Wat de reden daarvan is, is vooralsnog onbekend. Er is inmiddels nog steeds geen onderhoud gepleegd aan dat deel van het kabouterdorp.

Reacties