Groot onderhoud uitgang Indische Waterlelies

      Geen reacties op Groot onderhoud uitgang Indische Waterlelies

In de Efteling zijn bouwvakkers bezig met het renoveren van de uitgang bij het sprookje van de Indische Waterlelies. Deze uitgang vormgegeven als rotspartijen is nu al voor een groot gedeelte gesloopt. De uitgang was al langere tijd afgesloten voor de bezoekers van het sprookje, na de show moeten alle gasten via de ingang het tafereel weer verlaten.

Het heeft er alle schijn van dat de uitgang later weer in ongeveer dezelfde stijl terug gebouwd wordt. Mogelijk grijpt de Efteling nu de kans aan om ook het plafond wat hoger te plaatsen. De wat langere gasten moesten bij het verlaten van het sprookje goed oppassen om niet hun hoofd te stoten.

In oktober 2015 hebben de Indische Waterlelies al een groot onderhoud gehad. Hierbij heeft toen het plein voor een flinke opknapbeurt gehad en zijn de wachters voor de ingang opgepoetst en voorzien van nieuw bladgoud. Binnen zijn de elfjes, kikkers en eenden opgefrist en is er een nieuwe heks geplaats die beter lijkt op de originele tekeningen van Anton Pieck.

Reacties