Foto’s: zo ziet het onderhoud van de attracties eruit na coronasluiting

Dit weekend kregen personeelsleden en verblijfsgasten van de Efteling een voorproefje van hoe de Efteling functioneert in tijden van het coronavirus. Hoe is het onderhoud van de attracties gesteld? In dit artikel nemen we je mee langs enkele hoofdattracties.

We beginnen bij Fata Morgana. Het is duidelijk te zien dat enkele animatronics een onderhoudsbeurt hebben gekregen gedurende de tijdelijke sluiting. Onder andere de drie Kaliefs, de Tapijtverkoper en de Koopmannen in de Havenscène bewegen weer vloeiend. De staat van de Djinn is helaas niet veranderd.

Richting Ruigrijk passeren we de Casa Caracol. Hier is het volledige terras vernieuwd. Naast het terras heeft de Efteling ook het dak flink aangepakt en staan de muurtjes rondom het horecapunt weer strak in de verf. De Piraña heeft verder geen aanpassingen ondergaan.

Bij Baron 1898 zijn de ingangen van de single sider en de reguliere entree verder uit elkaar geplaatst. Dit om het verschil tussen de beide rijen duidelijker te maken. Enkele hekken in de wachtrij zijn vervangen door een dichtere variant, waardoor gasten niet meer onder de hekken door kunnen klimmen. Ook is er een poortje toegevoegd, zodat wanneer het rustig is de rij kan worden verkort.

In Ruigrijk zijn bij de Vliegende Hollander geen zichtbare aanpassingen. Wat opvalt is dat de muziek uit staat in enkele scènes van de attractie. Ook de misteffecten zijn niet actief. Dit was al het geval voor de coronasluiting. De andere attracties in Ruigrijk hebben geen grote veranderingen ondergaan.

Vervolgens komen we in het Reizenrijk. Hier zijn over het algemeen geen grote aanpassingen te zien bij attracties. Hetgeen dat wel uitspringt is Carnaval Festival. Hier zijn alle ‘animatronics’ weer hersteld, waardoor alle figuren weer bewegen. De vernieuwde Sumoworstelaars ontbreken vooralsnog.

In Marerijk zijn in Droomvlucht de Hemelbuchten weer in ere hersteld. Daarnaast ontbraken in Droomvlucht de misteffecten. Op het Anton Pieckplein kunnen bezoekers bij de Smulpaap voortaan, net zoals eerder al bij de Hongerige Machinist, een bestelling plaatsen via de Efteling app en deze vervolgens afhalen.

Naast enkele kleinere vernieuwingen valt het in Marerijk op dat er nog geen vorderingen zijn met de bouw van het huisje van Vrouw Holle. Ook zijn de zwanen bij De Zes Zwanen verwijderd, waardoor deze mini-attractie tijdelijk gesloten is. De Sprookjesboom en De Tuinman en de Fakir zijn in storing.

Symbolica heeft nog enkele in het oog springende storingen. Eén van de dansende paren in de Koningszaal is nog steeds defect, net zoals de draaiende taart. Ook ontbrak het bladerende boek in het Verborgen Fantasiedepot en de stem van Almar staat nu een stuk harder. Opvallend is de Fontein voor de ingang van Symbolica, deze is weer werkend.

Als we de Pardoes Promenade verder volgen komen we langs Fabula. Hier is in de wachtrij een vernieuwde plaquette van Prins Bernhard geplaatst, met een vermelding van de ombouw naar Fabula. In de attractie zijn de watereffecten uitgeschakeld. Tevens is een deel van de Vonderplas leeggepompt, om fatsoenlijk onderhoud aan Aquanura te kunnen plegen.

Wie alle aanpassingen rondom Max en Moritz wilt zien kan dat hier lezen.

De Efteling gaat woensdag weer open voor alle gasten met een geldig toegangsticket en een reservering.

Reacties