Foto’s: Winter Efteling 2020 gestart

      Geen reacties op Foto’s: Winter Efteling 2020 gestart

De 22e editie van de Winter Efteling is vandaag gestart. Door de verplichte sluiting van het park begon het winterse seizoen enkele dagen later dan gepland. In de Winter Efteling kunnen bezoekers genieten van winterse sferen in een prachtig aangekleed park.

Nieuw dit jaar is de Warme Winter Weide. Hier staan diverse chalets waar winterse lekkernijen te koop zijn. Ook heeft het attractiepark een fotopunt geïntroduceerd, waar bezoekers op de foto kunnen in een Eftelingse arrenslee. Naast het fotopunt is een blokhut te vinden met Eftelingse souvenirs.

Op de Warme Winter Weide zijn twee Vreugdevuren te vinden. Tussen deze twee vuren is een klein rond podium, waar Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik, Pardoes en de Efteling Eskimo’s te zien zijn volgen het programma dat te vinden is in de Efteling app. Ook is er op de Weide een blokhut te vinden met een flinke collectie van de Efteling Luville miniaturen.

In het park zijn op het Ruigrijkplein, Anton Pieckplein, Max en Moritzplein en Ton van de Venplein vuurkorven te vinden waar bezoekers kunnen opwarmen. Om de vuren heen zijn diverse horecalocaties opgesteld in blokhutten.

Door heel het park zijn veel winterse decoraties te vinden. Veel decoraties kennen we nog van voorgaande jaren, maar enkele decoraties zijn ook nieuw toegevoegd voor deze editie van de Winter Efteling. Zo zien we op het Max en Moritzplein twee sneeuwpoppen staan in de vorm van de twee broertjes. In enkele kerstbomen zijn eekhoorntjes te vinden die de versiering dreigen te stelen. Ook in diverse guirlandes zijn nieuwe ornamenten te vinden.

Dit jaar kunnen bezoekers niet schaatsen of langlaufen. De Efteling verklaart dit door het gelden van de coronamaatregelen. Vanaf morgen is een mini-supermarkt te vinden in het Carrouselpaleis.

Reacties