Foto’s: onderhoud aan De Oude Tufferbaan gestart

      Geen reacties op Foto’s: onderhoud aan De Oude Tufferbaan gestart

Vandaag zijn de bouwvakkers in de Efteling begonnen met de werkzaamheden om De Oude Tuffer grondig op te knappen. Op de eerste werkdag van het onderhoud zijn gelijk alle voertuigen verwijderd. Ook zijn de bouwvakkers de geleiderails van de baan aan het ontkoppelen.

Op 20 april 2019, als de attractie 35 jaar bestaat, opent De Oude Tufferbaan weer. Het zal dan voorzien zijn van nieuwe voertuigen en enkele nieuwe scènes. De bekende T-Fordjes zullen dan vervangen zijn voor andere autootjes en pick-ups. In deze nieuwe voertuigen kan niet meer zelf gestuurd worden, wel kan er geclaxonneerd worden waarop dieren in de nieuwe scènes zullen reageren.

[irp posts=”5907″ name=”Video: dit was de Oude Tuffer”]

Deze grondige renovatie kost de Efteling 1,8 miljoen euro. Mede door het groot onderhoud aan Carnaval Festival (3 miljoen euro) en het vervangen van de Bob door de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz (15 miljoen euro) zal het een duur jaar worden voor de Efteling. Daarnaast heeft de Efteling ook grote plannen om aan de oostzijde van het park een flink stuk grond bij het park te betrekken voor nieuwe attracties.

Reacties