Foto’s: Koninklijke kroonluchters sieren Symbolica

      Geen reacties op Foto’s: Koninklijke kroonluchters sieren Symbolica

Zoals we gewend zijn van de Efteling wordt alles tot in de kleinste detail uitgewerkt. Zo ook de lampen in Symbolica. Deze krijgen een sierlijke en koninklijke uitstraling zoals dat hoort bij het paleis van een koning. Ook komen er grote sierlijke kroonluchters in het paleis. Die zijn elders in Nederland in een ambachtelijke smederij gemaakt en zitten vol met details in de Symbolicaanse kleurstelling en stijl.

“Iedere lamp wordt met de hand gemaakt van hoogwaardig materiaal. Elke krul, elk detail weer. Echt vakwerk dat bij de Efteling past. Dit staat er, bij wijze van spreken, over 100 jaar nog!”

In de ontvangsthal komt er ook een te hangen. Dat exemplaar zien we op foto’s die de Efteling naar buiten bracht. In deze ontvangsthal komen we een pop van Lakei O.J. Punctuel tegen die ons zal verwelkomen in Symbolica. Pardoes zal zijn toespraak vervolgens verstoren en ons via een geheime doorgang meenemen naar de geheime vertrekken van het paleis.

“In de smederij is in februari de laatste hand gelegd aan verschillende grote en kleine kroonluchters voor in het paleis. Daarna zijn in de Efteling de laatste details toegevoegd en zijn ze geplaatst in het paleis. Ook de ruim 300 kilo zware kroonluchter met prachtige kandelaars en fonkelende kristallen pegels hangt al te schitteren in één van de belangrijkste vertrekken van de nieuwe attractie: de Koningszaal.”

Reacties

Geef een antwoord