Foto’s: Kasteeltje nieuw Eftelingsprookje al vergevorderd

De Efteling werkt hard aan het nieuwste sprookje De Zes Zwanen. Het dertigste sprookje in het Sprookjesbos zal dit najaar geopend worden voor de gasten van het attractiepark. Het kasteeltje, of door de Efteling in dit geval een ‘slot’ genoemd, is al in een vergevorderde fase van de bouw en op de foto’s is al goed te zien hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien.

Het sprookje over de zes broers die door hun stiefmoeder in zwanen zijn veranderd krijgt een kijktafereeltje waar je zowel lopend als via een kleine attractie varend op een van de Zes Zwanen naar kan kijken. Het is het eerste sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling waar een transportattractie bij te vinden is, de werkzaamheden hiervoor moeten nog starten. De vijver voor het slot waar de Zes Zwanen hun rondjes gaan varen is al wel duidelijk te zien.

De werkzaamheden op het circa 1.500 m2 grote bouwterrein zijn in het najaar van 2018 begonnen. Er is 350 m3 zand uitgegraven om daarna 80 m3 beton te storten voor de vijver. Later zal deze vijver gevuld worden met 75.000 liter water. Het slot zelf is 350 m2 groot, 15 meter hoog en bevat 29.000 kilo staal voor de constructie.

Eerder plaatste de Efteling een timelapse filmpje op YouTube waarop de bouw van het slot te zien is.
Reacties