Foto’s: Huisje van Vrouw Holle op instorten?

      Geen reacties op Foto’s: Huisje van Vrouw Holle op instorten?

De laatste tijd komen er steeds meer verontrustende foto’s voorbij van het huisje van Vrouw Holle. Eén van de oudste huisjes van de Efteling lijkt sterk op instorten te staan.

Een deel van de dakconstructie wordt gestut en op meerde plekken zijn scheuren en gaten in het stucwerk. Om de gebreken niet te veel op te laten vallen is er bosschage geplaatst om een aantal scheuren en gaten te verbloemen. Ook is er aan beide zijdes een heg geplaatst om bezoekers op afstand te houden.

Sinds 2006 is naar ontwerp van Anton Pieck Vrouw Holle aan de achterzijde van het gebouwtje toegevoegd. Geregeld steekt ze hier haar hoofd uit het raam en al schuddend met een kussen laat zij het sneeuwen.

Het huisje is in 1945 gebouwd en is de eerste jaren ook bewoond geweest. Sinds 1952 is dit huisje onderdeel van het sprookjesbos en heeft hiervoor naar een idee van Anton Pieck een verbouwing ondergaan. Toen heeft het huisje het uiterlijk gekregen waar het nu nog steeds op lijkt. In de beginjaren van de Efteling is het huisje gebruikt voor de verkoop van souvenirs, later is het huisje gebruikt als een klein Efteling museum, waar onder andere de spiegel van Sneeuwwitje en de onzichtbare kleren van de Keizer te vinden waren. Vanaf 2002 is het huisje een paar jaar in gebruik geweest als fotostudio, vergelijkbaar met wat nu Plaetjesmakers is, dat bij de Game Gallery te vinden is.

Reacties