Foto’s: heropbouw Python begonnen

      Geen reacties op Foto’s: heropbouw Python begonnen

Vandaag zijn ze in de Efteling begonnen met de heropbouw van de Python. De bouwers van het Belgische staalconstructiebedrijf CSM hebben vandaag de eerste nieuwe supports van de achtbaan geplaatst. In totaal komen er 47 nieuwe stukken achtbaan en 57 steunpilaren naar de Efteling. Ieder trackdeel arriveert op een aparte vrachtwagen. Voor de kolommen verwacht CSM 12 tot 15 ritten te moeten rijden.

Van de Python, die op 13 april 1981 opende, zijn alleen de remmen, het station, de lift en de eerste afdaling blijven staan. De rest van de bijna 37-jarige oude achtbaan wordt vervangen, al zal de ritbeleving hetzelfde blijven. De twee loopings, dubbele kurkentrekker en de helix worden met nieuw staal opnieuw opgebouwd.

Heel veel zal er dus niet aan de achtbaan veranderen. De oplettende bezoeker en trouwe fan zal wel verschillen kunnen zien. Waar bij de oude Python nog alles aan elkaar is gelast, wordt nu gebruik gemaakt van bouten en moeren. Ook de verbinding tussen de ‘backbone’ en de rails waar de treint op rijdt is anders van vorm.

Naast het staal wordt ook het besturingssysteem van de achtbaan vernieuwd. De huidige treinen van de Python komen uit 2011 en krijgen alleen een opknapbeurt. Het testen van de vernieuwde baan zal waarschijnlijk twaalf dagen duren. De wachtrij en het pad bij de uitgang zullen ook opnieuw worden aangelegd. De opening van de vernieuwde Python staat gepland op zaterdag 31 maart.

Reacties