Foto’s: Efteling bedenkt creatieve oplossingen voor verlengen wachtrijen

Vanwege alle verplichte maatregelen waarbij tussen verschillende huishoudens 1,5 meter afstand gehouden dient te worden moet de Efteling bij veel attracties de wachtrijen verlengen. Om ervoor te zorgen dat wachtrijen geen pleinen gaan blokkeren zijn veel wachtrijen op een creatieve manier verlengt. Dit zorgt ervoor dat je nu op bijzondere plekken staat te wachten, zoals wachten in Raveleijn voor Droomvlucht of een stukje backstage bij Fata Morgana. Lees hieronder verder om te weten hoe de verschillende wachtrijen zijn verlengt.

Droomvlucht en Villa Volta
Wie Droomvlucht of Villa Volta wil bezoeken loopt nu via de poort van Raveleijn. Wie Villa Volta in wil houdt rechts aan, en men houdt links aan voor Droomvlucht. De wachtrij van Droomvlucht gaat omhoog bij de tribunes van Raveleijn en loopt zo via een lusje richting de hal van Droomvlucht om daar de gewone wachtrij in te gaan.

Villa Volta loopt via het wandelpad vanaf de Raveleijnpoort richting Het Wapen van Raveleijn om Villa Volta heen. De wachtrij vervolgt langs de speeltuin en komt zo weer terug bij de gewone wachtrij van Villa Volta.

Fata Morgana
De wachtrij van Fata Morgana begint bij de gewone meandering. Net voordat je via de wachtrij de minaret van de attractie in zou lopen wordt je nu via een nooddeur naar de achterzijde van Fata Morgana gebracht. Na hier een keer een slinger te hebben gemaakt loop je via een een trap bij een andere nooduitgang de wachtrij weer in halverwege de wachtrij van de instaphal. De indeling van de bootjes bij Fata Morgana in nu ook gewijzigd. In het begin kon slechts één huishouden per bootje op een van de twee middelste banken plaatsnemen. Nu nemen huishoudens plaats op de voorste en achterste bank. De twee middelste banken worden leeggelaten.

Piraña
De wachtrij van de wildwaterbaan kan beginnen aan de zijkant van de attractie, over het eiland tot bij de houten brug aldaar. Aan de andere zijde van die brug begint de wachtrij van Joris en de Draak. Via de brug loop je via noodplanken over het net ingezaaid gras van het Max en Moritz Plein naar de poort van de Piraña ter hoogte waar ook de actiefoto in de wildwaterbaan gemaakt wordt. Via daar loop je uiteindelijk weer de gewone wachtrij in van de Piraña.

Carnaval Festival
In deze wachtrij zijn veel wanden geplaatst met doorzichtig zeil om zoveel mogelijk de gewone wachtrij te kunnen gebruiken. Eerder deze week werd de wachtrij hier omgeleid via een stukje dienstterrein van de Efteling, bij drukte wordt daar ook nog gebruik van gemaakt.

Andere attracties.
Ook bij veel andere attracties zijn de wachtrijen aangepast om de onderlinge afstand van verschillende huishoudens te kunnen waarborgen en de wachtrijen niet ongecontroleerd over pleinen te laten gaan. Zo is de wachtrij van schipschommel De Halve Maen verlengt met een extra slinger langs de Game Gallery. In de wachtrij van Vogel Rok zijn extra plexiglas wanden geplaatst om daar ook meer bezoekers binnen te kunnen laten wachten. Hieronder zie je meer foto’s van de verschillende oplossingen die de Efteling heeft bedacht. Duidelijk is dat de Efteling voorlopig niet altijd voor de mooiste oplossing kiest, maar wel voor de meest functionele.

Reacties