Foto’s: De Zes Zwanen aangepast voor heropening

      Geen reacties op Foto’s: De Zes Zwanen aangepast voor heropening

Die nieuwste toevoeging in het Sprookjesbos van de Efteling is aangepast, dit om met de huidige maatregelen toch deze mini-attractie te kunnen openen. Zo zijn de vleugels die als een soort deur werkten bij de Zes Zwanen verwijderd en zijn ook hier spatschermen en markeringstape geplaatst in de wachtrij.

Vleugels
De meest opvallende maatregel is het verwijderen van de vleugels. Naast het mooie uiterlijk moesten deze vleugels ook behoeden dat niemand onderweg zijn voet te ver kan uitsteken of op verkeerde plaatsen kan uitstappen. Met een nieuwe metalen plaat, bevestigd aan de Zwanen, wordt nu voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren door met je voet tussen een zwaan en de rand van de attractie te komen.

Wachtrij
Ook deze, vooral op kleine gerichte, attractie kon niet ontkomen aan de spatschermen en de inmiddels bekende witte en rode tape. Bij de witte lijnen mag je met je huishouden stilstaan om te wachten, de rode lijnen mag je alleen gebruiken om naar een volgende leeg gekomen witte lijn te gaan. De laatste drie witte vakken van de wachtrij zijn genummerd, waardoor je dan al weet in welke zwaan je plaats moet nemen.

Heropening
De Zes Zwanen is de laatste attractie die na de coronasluiting opnieuw opent. Nadat het park op 20 mei opende waren bijna alle attracties met aanpassingen gelijk geopend. Alleen bootjesmolen Polka Marina en De Zes Zwanen bleven langer gesloten. Polka Marina opende na verschillende aanpassingen eerder deze maand.

YouTube player
Reacties