Foto’s: bovenste deel toren geplaatst bij De Zes Zwanen

      Geen reacties op Foto’s: bovenste deel toren geplaatst bij De Zes Zwanen

De Efteling werkt nog steeds hard aan haar 30ste sprookje in het Sprookjesbos. De Zes Zwanen komt te liggen tegenover het sprookje van Assepoester en achter de grot waarin Sneeuwwitje ligt.

De afgelopen maanden werd er al hard gewerkt en kreeg het tafereel steeds meer vorm. Vandaag was er weer een hoogtepunt in de bouw en werden de bovenste twee delen van de toren op de constructie geplaatst. Daarmee krijgt het sprookje opeens nóg meer vorm en begint het totaalplaatje al veel te lijken op wat we op de concept-art zagen.

Verder zien we dat er begonnen is aan het stucwerk en dat er een aantal daken al zijn bedekt met dakpannen. Ook zijn er verschillende andere decoratieve elementen geplaatst.

Met de komst van de bovenste twee delen van de toren van De Zes Zwanen zien we het tafereel al boven verschillende andere sprookjes uitkomen. Zo steekt de toren ver boven de grot van Sneeuwwitje uit en is het al goed te zien vanaf de poort op het Herautenplein. Ook vanaf de parkeerplaats van de Efteling steelt het nieuwste sprookje de show.

Het verhaal
Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen.

Foto’s:

Reacties