Foto’s: bouw sprookje Zes Zwanen gaat de hoogte in

      Geen reacties op Foto’s: bouw sprookje Zes Zwanen gaat de hoogte in

De werkzaamheden aan het nieuwste sprookje van de Efteling beginnen nu langzaam aan steeds meer vorm te krijgen. De eerste delen van de stalen constructie wordt vanaf vandaag geplaatst. Uiteindelijk moet er een vijftien meter hoge slot komen te staan, hier is 29 ton staal voor nodig en gaat een oppervlakte krijgen van 350 vierkante meter. De bouwwerkzaamheden van het dertigste sprookje van de Efteling zijn officieel gestart op 20 november 2018, de opening zal in het najaar zijn van 2019. Het ontwerp is van Sander de Bruijn die eerder ook verantwoordelijk was voor de ontwerpen van attracties Symbolica en Baron 1898.

In de bossen achter de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester zal een slot met slotgracht verschijnen. In de slotgracht zullen zes zwanen rondjes gaan varen. Bezoekers kunnen het slot in wandelen om een scène uit het sprookje te bekijken. Uniek hierbij is dat de kleine bezoekers met een van de sierlijke zwanen kunnen meevaren rond én door het slot.

Het sprookje ‘De zes Zwanen’ in het kort
Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen. Natuurlijk loopt ook dit sprookje goed af en leven ze uiteindelijk nog lang en gelukkig.

Reacties