Fontein Symbolica omgebouwd tot plantenbak

      Geen reacties op Fontein Symbolica omgebouwd tot plantenbak

Met de opening van de jubileumattractie Symbolica in 2017 kwam er vlak voor de ingang een fontein te staan. Deze fontein is een verwijzing naar de oude Levensbron op de Brink. De Brink was het grote verdeelplein op de locatie waar nu de famillie-attractie staat.

Ook de fontein bij Symbolica heeft echter geen eeuwig leven. Door een aantal langdurige technische mankementen stond de fontein regelmatig uit. Omdat de bak dan ook vaak leeg was werd deze helemaal vies en was moeilijk te onderhouden.

De Efteling heeft inmiddels een oplossing bedacht. De onderste bak van de oude fontein is gevuld met aarde en er zijn verschillende soorten plantjes in gezet. Hiermee is de fontein officieel omgedoopt tot plantenbak en zal dat waarschijnlijk definitief blijven.

Het is niet de eerste keer dat deze situatie zich voordoet in het park. In de afgelopen jaren zijn er meerdere fonteinen omgebouwd tot bloem- en plantenbakken. Zo waren de plantenbakken in het tuintje van het Efteling Museum en op het plein bij het Efteling Theater ook ooit fonteinen.

Reacties