Fieldlab-testdag in de Efteling gaat niet door, te weinig aanmeldingen

Vandaag maakte de Efteling bekend dat de geplande Fieldlab-pilot op 24 april in de Efteling niet doorgaat. Als reden van deze afgelasting wordt aangegeven dat de aanmeldingen te laag zouden zijn voor deze dag. Slechts vierduizend aanmeldingen zijn binnen waar gehoopt was op achtduizend. Volgens hoofdonderzoeker van Fieldlab Andreas Voss en Breda University of Applied Sciences is dit niet voldoende voor een gedegen en nuttig onderzoek. Dit is te lezen op de nieuwsblog van de Efteling.

Abonnementhouders
Tijdens de geplande Fieldlab-pilot in de Efteling was het plan om alleen maar abonnementhouders en verblijfsgasten van vakantiepark Bosrijk toe te laten. Afgelopen maandag konden abonnementhouders zich inschrijven voor deze dag. Om deze inschrijving goed te laten verlopen had de Efteling een online wachtrij gemaakt om de eventuele drukte aan te kunnen. Deze online wachtrij bleek al snel niet nodig.

Zonder maatregelen
Het idee was om tijdens deze testdag veel van de huidige coronamaatregelen los te laten. Zo zou de 1,5 meter regel op de meeste plaatsen niet gelden in de Efteling. Om dit te kunnen doen zou het nodig zijn dat alle bezoekers van de testdag een recente negatieve coronatest moeten hebben. Ook na deze dag zouden de bezoekers zich moeten laten testen.

Het doen van deze twee testen en het loslaten van de coronamaatregelen wordt ook als belangrijke reden voor de weinige aanmeldingen gegeven op de blog van de Efteling. Ook de commotie rond het 538 Koningsdag evenement heeft waarschijnlijk niet meegeholpen.

11 mei
De Efteling hoopt snel op dezelfde manier open te gaan als afgelopen jaar. Dus met alle maatregelen, maar zonder het tonen van een negatieve testuitslag. Voor nu staat 11 mei als eerst mogelijke openingsdatum in de agenda. Deze dag is door het kabinet in het stappenplan aangegeven als de datum dat pretparken weer open mogen.

Reacties