Eindelijk duidelijkheid over rookbeleid Efteling

      Geen reacties op Eindelijk duidelijkheid over rookbeleid Efteling

Afgelopen tijd was er heel wat commotie rondom de aankondiging van een aanscherpt rookbeleid door de Club van Elf. Omdat de Efteling ook aangesloten is bij deze belangenvereniging voor dagattracties in Nederland heeft ook de Efteling met de start van het nieuwe pretparkseizoen het rookbeleid aangepast. Zo mag er in de buitenwachtrijen niet meer gerookt worden, in de overdekte wachtrijen gold dit verbod al.

De Club van Elf bestaat uit 21 grote dagattracties die zich inzetten voor het sociaal en cultureel welzijn van de Nederlanders. Een hoge service-standaard, persoonlijke veiligheid en ieders gezondheid hebben de volle aandacht. Vanaf de start van het nieuwe zomerseizoen is het rookbeleid aangescherpt waardoor onder andere onoverdekte vaste wachtrijen voor attracties rookvrij zijn. Daarnaast zal ieder bedrijf voor zich bekijken of er aanvullende maatregelen genomen worden. Passend bij het karakter van het bedrijf én met als doel kinderen te beschermen.
Kees Klesman, directeur Club van Elf

Rookzones in het Sprookjesbos

Naast het rookverbod in wachtrijen zal ook het roken in het Sprookjesbos worden ontmoedigd. Hier zullen drie rookzones zijn waar roken is toegestaan. Deze zijn te vinden net voor Roodkapje met de kruising naar de Kleine Zeemeermin, bij de Kleyne Klaroen en tussen de Nieuwe Kleren van de Keizer en de Sprookjesboom. Wie zich niet houdt aan het rookbeleid zal door Eftelingmedewerkers in eerste instantie vriendelijk worden gewezen op de geldende nieuwe regels, als de aanwijzingen van het personeel niet opgevolgd worden kan er strenger opgetreden worden. Hierbij loopt de roker het risico om het park uitgezet te worden.

Het nieuwe rookbeleid gaat in met de start van het nieuwe pretparkenseizoen op 1 april.

Reacties

Geef een reactie