Efteling werkt aan kopie van oude zweefmolen

      Geen reacties op Efteling werkt aan kopie van oude zweefmolen

De grote zweefmolen op het Anton Pieckplein in de Efteling is momenteel in onderhoud. In oktober werd bekendgemaakt dat de molen nodig toe was aan vervanging.

De techniek en het decor van de zweefmolen waren in dusdanig slechte staat dat het niet lang meer mee kon gaan. De Efteling heeft daarom besloten een exacte kopie neer te zetten van de zweefmolen. Het park zegt er het volgende over op hun eigen blog:

Van buiten is het een kopie van de oude molen. Helemaal hetzelfde, tot en met de handgeschilderde decoratie aan toe. De rozen zijn tot in de kleinste details bestudeerd en precies hetzelfde aangebracht op de nieuwe panelen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: De Efteling Blog
Foto: De Efteling Blog

Vorige week werd er een begin gemaakt met het in elkaar zetten van de nieuwe zweefmolen. Onderaan het bericht staan foto’s van de heropbouw.

Renovaties
De Efteling heeft inmiddels ervaring met het afbreken en exact hetzelfde opnieuw bouwen van attracties en sprookjes. In 2016 bleek het huisje van de grootmoeder van Roodkapje nodig toe te zijn aan vervanging. Het huisje was in zo’n slechte staat dat het moest worden afgebroken en opnieuw opgebouwd met nieuwe technieken. Begin 2018 onderging de Python een grote renovatie. In 12 weken tijd werd bijna de volledige baan vervangen door een gloednieuw exemplaar. Ook het huisje van Vrouw Holle moest er eind vorig jaar aan geloven en werd ook volledig weggehaald. Afgelopen voorjaar zou de bouw van het nieuwe exemplaar beginnen, maar dit is uitgesteld. Vooralsnog is er nog geen activiteit waargenomen rondom het sprookje en dus moeten we nog langer wachten op Vrouw Holle haar nieuwe huisje.

Reacties