Efteling waarschuwt: alleen verblijfsgasten welkom in Bosrijk

Vakantiepark Efteling Bosrijk is sinds gisteren weer geopend voor verblijfsgasten. Mensen kunnen tot en met 19 mei 2020 een verblijf reserveren zónder toegang tot de Efteling.

Faciliteiten
In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn voorlopig het Badhuys (zwembad) en Kleyn Waerenhuys (kleine supermarkt) tot nader order gesloten. Het Klaas Vaak entertainment laat voorlopig ook nog even op zich wachten. Alles voor de gezondheid van de gasten en het personeel.
Het Eethuys (restaurant) is wél geopend, maar de komende alleen voor verblijfsgasten die een accommodatie met hotelfaciliteiten, zoals een Familiekamer, hebben geboekt.
Gasten die in vakantiewoningen verblijven kunnen wel gebruik maken van de bezorgservice voor ontbijt en pizza.

Maatregelen
Nu het vakantiepark weer voorzichtig geopend is voor gasten zijn er wel verschillende maatregelen getroffen om overal voldoende afstand te houden. Op het plein bij de receptie en het Poorthuys staan verschillende klapborden die informatie geven over die maatregelen. Zo geeft het eerste bord dat je tegenkomt aan dat alléén verblijfsgasten in het vakantiepark mogen rondlopen. “Verblijft u niet in Bosrijk? Dan verzoeken wij u vriendelijk om Bosrijk te verlaten.”

Receptie
Bij de receptie staan dranghekken en ook een klapbord klaar. Daarop wordt gevraagd om je vraag telefonisch te op te laten lossen als dat mogelijk is, zodat je de receptie niet fysiek hoeft te bezoeken. Ook is er een maximum aantal gasten welkom in de receptie, waarvan aangeraden wordt om met maar één persoon per huishouden naar binnen te gaan. De gasten die daar naar binnen gaan moeten op hun beurt wachten binnen de aangegeven vakken. Betaal bij de receptie met pin of contactloos. Verder geldt hier vanzelfsprekend de regel om 1,5 meter afstand te houden van iedereen.

Eethuys
Links van de receptie (aan de buitenkant) is de tijdelijke ingang te vinden tot het Eethuys. Een zijdeur staat open waarbij er ook een balie staat voor een medewerker. Het restaurant kan alléén worden bezocht als er telefonisch is gereserveerd. Binnen staan tafels en stoelen verder uit elkaar om de 1,5 meter afstand te houden. Wachtende gasten moeten in de aangegeven vakken blijven en eventuele instructies opvolgen van personeel. Betaal ook bij het restaurant met pin of contactloos. 1,5 meter afstand houden is natuurlijk weer van toepassing.

Pre-opening
Verblijfsgasten van Efteling Bosrijk die een verblijf zonder toegang tot het park hebben geboekt tussen 16 en 19 mei 2020 hebben alsnog geluk. Op de social media van de Efteling staat aangegeven dat gasten van Efteling Bosrijk op 16, 17, 18 en 19 mei 2020 naar een zogeheten pre-opening van het attractiepark mogen. Tijdens die dagen is het park waarschijnlijk een deel van de dag open en worden de genomen maatregelen geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig is. Meer informatie over deze pre-opening ontvangen de verblijfsgasten in de loop van komende week.
Een selecte groep abonnementhouders krijgt op 18 en 19 mei 2020 ook al de kans om het park te bezoeken. Algemene informatie over het bezoeken van het park met een Efteling-abonnement de komende tijd vind je hier.

Reacties