Efteling voegt animatronics O.J. Punctuel toe aan Symbolica

      Geen reacties op Efteling voegt animatronics O.J. Punctuel toe aan Symbolica

De Efteling voegt vanaf halverwege december enkele nieuwe elementen toe aan Symbolica. Bezoekers van de populaire darkride uit 2017 staan straks op drie verschillende plekken oog in oog met O.J. Punctuel.

“Binnenkort zal in het Schatten Boudoir, de Muziek Salon of het Helden Kabinet O.J. Punctuel aanwezig zijn om je aan te spreken”, aldus een woordvoerder van de Efteling aan Eftelingsestraat.nl. “Je hebt in deze ruimtes namelijk niets te zoeken.” De aanpassingen moeten ervoor zorgen er meer verschil in de drie verschillende tours wordt gecreëerd. Daarnaast moeten de nieuwe toevoegingen ook de rol van Pardoes en O.J. Punctuel gaan benadrukken.

Het is niet de eerste keer dat de Efteling veranderingen aanbrengt in Symbolica. Zo werden er eerder bijvoorbeeld vallende waterdruppels toegevoegd aan het Botanicum, lichtslingers werden toegevoegd aan de Koningszaal en Pardoes fluistert in elke scène zijn toverspreuk ‘Illumina Fantasia’. De Efteling streeft hierbij naar een zogeheten ‘9-plus-ervaring’, waarbij onder andere ook bestaande attracties updates kunnen verwachten, om zo de beoordeling naar een hoger niveau te tillen.

In 2016 werd begonnen met de bouw van de miljoenenattractie, die voorheen door het leven ging als ‘Hartenhof’. Symbolica opende in 2017 als jubileumattractie ter gelegenheid van 65 jaar Efteling. De aanpassing van de drie scènes is vanaf de kerstvakantie te zien in Symbolica.

Reacties