Efteling verwijdert Carnaval Festival-figuren van gevel

De onderhoudswerkzaamheden aan Carnaval Festival beperken zich niet alleen tot de binnenzijde van de kenmerkende attractie. Ook de gevel boven souvenirwinkel Jokies Wereld wordt aangepakt. Daarop zijn vandaag namelijk enkele Aziatische en Afrikaanse figuren verwijderd. De figuren maakten onderdeel uit van een gethematiseerde voorgevel waarop enkele landen uit de attractie zijn vertegenwoordigd.

Drie zwaaiende Aziatische figuren met een bruine neus en enkele Afrikaanse figuren met kroeshaar, speer, schild en neusring zijn verwijderd. Wat achterblijft is een witte achtergrond. Gedurende het onderhoud van Carnaval Festival worden China, Japan en Afrika volledig vernieuwd. Het is dan ook geen verrassing dat de figuren van de gevel zijn gehaald. Waarschijnlijk worden de figuren vervangen door exemplaren die de nieuwe scènes vertegenwoordigen.

De gevel bovenop Jokies Wereld is al sinds 1984 aanwezig. Twee jaar geleden werd de volledige gevel nog voorzien van een nieuwe laag verf. Of er ook aanpassingen komen in Jokies Wereld zelf is vooralsnog onbekend. Wie nieuwsgierig is naar de vernieuwde scènes moet nog even wachten, op 23 mei heropent de attractie. Dat is zeven dagen eerder dan gepland.

Reacties