Efteling test verschillende talen in Symbolica

      Geen reacties op Efteling test verschillende talen in Symbolica

In de Efteling wordt achter de schermen druk getest met een nieuwe bezoekerservaring. Hierbij zou het in de toekomst mogelijk zijn dat de bewoners van Symbolica meerdere talen gaan spreken.

Deze ervaring zou gecreëerd worden dankzij de Efteling app. Daarbij moet de app in het Engels, Duits of Frans zijn ingesteld en de optie ‘persoonlijke diensten en belevingen tijdens je bezoek’ moet worden aangezet.

De bezoeker kan dan gewoon plaatsnemen in de Fantasievaarder van Symbolica net als normaal. Vervolgens herkent de Efteling app de bezoeker als passagier van het voertuig en wordt dit automatisch met de show control van de attracties gecommuniceerd. Daardoor is het mogelijk dat onder andere Pardoes en O.J. Punctuel in de betreffende taal gaan spreken in plaats van standaard in het Nederlands.

Zodra er meerdere nationaliteiten in een Fantasievaarder worden gedetecteerd, wordt er gekeken naar de meest voorkomende taal waarna die gekozen wordt. Als dat een gelijke stand is dan kiest het systeem automatisch voor de optie zoals Symbolica nu te beleven is.

Deze ontwikkeling zou weer een extra stap richting het internationaliseren van de Efteling zijn. Of dit daadwerkelijk door wordt gezet en wanneer dat dan zou zijn is nog niet bekend.

Reacties