Efteling test: bagage meenemen in Python, Joris en de Draak en Halve Maen

De Efteling neemt meer maatregelen om optimaal gebruik te kunnen maken van de capaciteit van diverse attracties. Eerder introduceerde het attractiepark al de ‘Single Riders-wachtrij’ bij diverse attracties om de lege plaatsen op te kunnen vullen, en kregen de Python, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander een grouper die bezoekers optimaal verdeelt over de beschikbare plaatsen. Vanaf vandaag mogen bezoekers van de Efteling voortaan ook hun bagage meenemen in de Python, Joris en de Draak en de Halve Maen.

Een woordvoerder van de Efteling geeft in gesprek met Eftelingsestraat.nl aan dat het gaat om een test van een maand. Gedurende deze maand mogen bezoekers hun bagage meenemen in de attractie. Het nieuwe beleid wordt zowel op rustige als op drukke dagen gehanteerd, zodat de resultaten van het onderzoek zo objectief mogelijk zijn. Wanneer de test slaagt gaat de Efteling onderzoeken of het meenemen van bagage in attracties een permanente oplossing kan bieden voor de doorstroom van de wachtrij van de Python, Halve Maen en Joris en de Draak. De Efteling benadrukt dat de veiligheid tijdens de rit niet in het geding komt. Bij Vogel Rok, de Vliegende Hollander en de Bob mocht de bagage al worden meegenomen tijdens de rit.

Losse voorwerpen, zoals sjaals, mutsen of petten dienen nog altijd opgeborgen te worden tijdens de rit. Deze losse voorwerpen kunnen worden achter gelaten op het station, of dienen opgeborgen te zijn in de meegenomen bagage.

Reacties