Efteling schrapt parkshow ‘Sprookjesboomconcert’ vanwege nieuwe coronamaatregelen

Bezoekers van de Efteling die de komende tijd naar het Sprookjesboomconcert in het Efteling Theater wilden gaan komen bedrogen uit. Vanwege nieuwe maatregelen die de regering aankondigde is de show voorlopig niet te zien.

Op maandagavond 28 september 2020 was er een persconferentie op tv waarin minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe maatregelen bekendmaakten. Eén van deze maatregelen is dat in binnenruimtes het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.

De Efteling heeft waarschijnlijk om die reden de parkshow voorlopig geschrapt. Deze maatregel geldde sinds dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht. Wanneer de show weer te zien is is nog onbekend.

Ook is er sinds deze week een dringend advies om zoveel mogelijk mondneusmaskers (mondkapjes) te dragen. Of dat binnenkort ook in de Efteling nodig is, is nog niet duidelijk. Het park zegt hierover het volgende:

De overheid zal uiterlijk 18.00 uur meer details bekendmaken over dit advies. We wachten op deze details en sluiten onze richtlijnen hierop aan. Vooralsnog is een mondkapje niet verplicht in de Efteling. Het is uiteraard wel toegestaan deze te dragen! ^Yvo

Reacties