Efteling ruim twee weken gesloten vanwege het coronavirus

      Geen reacties op Efteling ruim twee weken gesloten vanwege het coronavirus

Het kabinet heeft vandaag vergaande maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Deze maatregelen treft ook de Efteling. Het is verboden om bijeenkomsten met meer dan 100 personen door te laten gaan. Deze maatregel geldt onder andere voor musea, theaters, concertzalen, sportclubs en sportwedstrijden. De Efteling heeft helaas na een crisisberaad niet anders kunnen besluiten dan ook per direct te moeten sluiten. Alle maatregelen blijven zonder tegenbericht geldig tot en met 31 maart.

Afgelopen dagen heeft de Efteling al diverse maatregelen getroffen. Het entertainment in het park mocht geen handjes en high-fives meer geven. In de wachtrijen van de attracties werden nog alleen maar kleine groepjes toegelaten en bij de eetgelegenheden zijn tafels weg gehaald om zo de bezoekers verder uit elkaar te kunnen laten zitten.

Het is voor het eerst sinds 1 april 2010 dat de Efteling een volledige dag gesloten is. Sinds deze datum is de Efteling jaarrond opengesteld. Wat dit besluit voor de gasten die een verblijf hebben geboekt in Bosrijk, Loonsche Land of het Efteling Hotel is nog niet bekend.

Reacties