Efteling ontwikkelt nieuwe webshop

      Geen reacties op Efteling ontwikkelt nieuwe webshop

De Efteling is momenteel een optie aan het ontwikkelen om weer online souvenirs te gaan verkopen. Dit wordt sinds kort gemeld op een pagina met veelgestelde vragen op de Efteling website. De belangstelling om online souvenirs van het park te kopen is in de afgelopen jaren toegenomen. De Efteling geeft daar binnenkort waarschijnlijk gehoor aan en hoopt de online verkoop zo snel mogelijk te kunnen lanceren.

Geschiedenis
Het is niet de eerste keer dat de Efteling met een online winkel komt. Jarenlang had het park een eigen webshop waar volop souvenirs konden worden besteld. De winkel kwam online in 2004 onder de naam ‘Wondere Webwinkel’. Sinds 2006 ging de vernieuwde webwinkel verder onder de naam ‘Efteling Webshop’.

In 2012 werd deze weer volledig vernieuwd en kreeg en frisser uiterlijk. De webshop was sindsdien ook beschikbaar in meerdere talen. In 2015 kondigde de Efteling de sluiting van de webshop aan in verband met tegenvallende verkoopcijfers.

Omdat enkele jaren later bleek dat de vraag naar Efteling-producten ook buiten het park toch groot was, opende in 2018 een nieuwe webshop in samenwerking met Wehkamp. Echter is tot op heden maar een zeer klein deel van het assortiment beschikbaar in deze webshop. Vandaag de dag kan je hier terecht voor maar 25 souvenirs.

Binnenkort
Wat de precieze invulling van de nieuwe online verkoop gaat worden is nog niet bekend. De Efteling heeft verder nog niks aangekondigd hierover.

De webshop tussen 2012 en2015
Commercial uit 2013 over de oude webshop
Reacties