Efteling neemt maatregelen vanwege Coronavirus

      Geen reacties op Efteling neemt maatregelen vanwege Coronavirus

De afgelopen tijd zijn er veel besmettingen van het Coronavirus bijgekomen in Nederland. De Efteling neemt de nieuwe adviezen van de Brabantse Veiligheidsregio’s serieus en wil daar zo goed mogelijk bij aansluiten. Daarom neemt het park tijdelijk, tot en met 16 maart, een aantal maatregelen.

In overleg met de gemeente Loon op Zand is besloten dat er geen noodzaak is om te sluiten. De Efteling is geen evenement en dus geld daar geen verbod voor. Wel is het een plek waar mensen samenkomen. Het park is bijna 80 ha groot. De gasten zijn verspreid over het hele park en veel in de buitenlucht. Er is ruimte om afstand te houden.

Door sociale onthouding verwacht De Efteling minder bezoekers de komende periode. Zelf is het attractiepark maatregelen aan het voorbereiden om vanaf morgen grotere groepen mensen te scheiden en/of extra afstand te creëren, bijvoorbeeld bij shows.

Een grootschalig bedrijfsevenement dat volgend weekend zou plaatsvinden in de Efteling is wél afgelast. De Rabobank Ledendagen zouden plaatsvinden op 21 en 22 maart. Op die dagen was het Efteling abonnement niet geldig in verband met de drukte. Het is nog niet bekend of die in dit geval wél geldig is.

Reacties